Krigen om Kanalerne

Hvad der skete d. 14. juni 2018
Spøgelsesbroen og Trærystning

Genie ringer! Han kalder Esmé “koeksister” – sweet but twisted – selvom hun brokker sig. Han ville gerne vide hvorfor at han havde jokket på den røde brigades blodpølse.

Fleur er ude og svømme om natten med Serena i stjernelys. Hun viser hende en bro, der ikke ser specielt interessant ud. Der er to utydelige, flakkende skygger – ikke manifisterede ånder. Som om lyset falder forkert på dem. De kommer fra hver side af broen, men kan ikke se hinanden. Det virker som om de begge venter på nogen. De står lidt og forsvinder så. Serena fortæller at de to ånder har været sådan længe. På bestemte dage af året er de mere synlige end andre. Hun ved det er en mand og en kvinde. Hun synes det er sørgeligt.

Serena vil gerne give en lille tjeneste for Fleurs hjælp.

Fleur kan ikke lade være med at nævne sagen for os andre.

Guus’ far er til konference ude af byen.

Fleur googler broen, men kan konstatere at der ikke er nogen officielle spøgelseshistorier om broen. Hun beder Guus om at komme med og se på broen med hans Sight – det vil han gerne, men skal bare lige have nogle fuglefri med til duerne.

Emma vil gerne arbejde videre med Wall of Crazy. Hun “ryster træet” for oplysninger. Hun indløser en tjeneste i de kriminelle miljøer, en gammel, lidt pensioneret rocker, der nu sælger copy DVD’er på markedspladsen. Han bliver kaldt Cupcake. Han siger hun skal tale med Melonen, der lever af at sælge narko. Emma holder øje med Melons frugtbod. Der er to folk der holder øje med frugtboden. Melonen er døv på det ene øre.
Hun har bestikkelsespenge med fra Esmé.

Esmé prøver at lokalisere et godt bibliotek vi kan få adgang til til at researche broen. Hviderådet har et hemmeligt bibliotek under jorden! Guus kan selvfølgelig godt få adgang. Wizard Fabian er bibliotekaren og er blevet introduceret for Guus. Guus tager derhen, igennem nogle kældre, baggårde og vægge. Han har en fransk vaffel med til bibliotekaren.
Det er kun et great bibliotek, i forhold til spøgelser. Folk opdager ikke spøgelser især hvis de er periodiske eller kun optræder under bestemte forhold. Der er ikke rigtig noget om lokalhistorien.

Katrijn tager til Fairy for at spørge sig for, igennem Døren. Hun kommer ud et koldt og fugtigt sted. Lave tunget skyer. Der er en kanal lige foran hende med meget stærk strøm i. Der er en bro lige i nærheden lavet af sten (broen skal ikke høre om fysikkens love). Der er folk der går rundt på broen – de går som om de er i modvind. Katrijn prøver at gå hen og tale med dem, spørger om vej mod spøgelserne. De er klædt på som fra 50erne og har øjne på højkant og en meget bred mund med hajtænder. De er høflige og prøver at vise vej. Det er svært at kende forskel på broerne. Hun finder den, men får at vide at de to spøgelser kommer kun på bestemte tidspunkter.
Katrijn opdager at der er to der følger efter hende der har farvet tøj på, ligesom hende. Alt andet er sort-hvid.

Schoonraad håndterer mest følgende slags sager:
- Finde forsvunde personer
- Sandsynliggøre et menneskes uskyld i straffesager
- Efterforskningsopgaver i sager som politiet har henlagt

View
Hvad der skete d. 31. maj 2018
"Godmorgen Guus."

Katrijn er mørbanket morgenen (tømmermænd) efter at have været på værtshus med Lysskæg. Hun lander på Guus – hjemme hos ham, efter at være fløjet ind ad vinduet. I det samme kommer Guus’ kæreste ud fra toilettet og undres. Fleur ringer på et par timer inde i Guus’ forklaring af situationen til kæresten og spørger om han kan spore hvor hendes søster sidst var i kontakt med halskæden.

Imens sukker Esmé på kontoret og går på sit andet arbejde.

Guus går igang med ritualet, forklarer for Maria imens. Ritualet lykkedes med stor panache. Der dukker et billede op som reflektion i overfladen i halskæden hvor man kan se at søsteren sidder på en café i Amsterdam og taler med Guus’ far (historiker), der gestikulerer meget imens han prøver at overtale hende til noget. Det er vist omkring 5 år siden, da Guus var 16 år. “Filmen” ender med at søsteren tager halskæden af i forventning om at han kan bruge den til at finde hende med, men han ved ikke hvad hun taler om. Hun hedder Lucindia.

View
Hvad der skete d. 17. maj 2018
Røg, vildledning og paranoia

Der står én samme sted som Katrijn så sidst og gør noget lignende. Esmé kigger der hvor Katrijn vinker og ser en der vist står med en tablet. Esmé spørger en i lokalet der peger på et akvarel maleri der hænger bag baren af en bygning med et tårn. Det er vist denne her bygning som de tager billede af. Fleur går over på den anden side ad gaden og ser tårnet.

Guus kigger på Manny med sit sight for at finde ud af om han er magisk “bugged”. Han har været bugged af flere omgangen, men ikke fornyeligt. Der hænger trevler og spor af grå magi. Han er ikke aktivt under en tracking spell. Guds kigger på den skygger der hænger over Manny lige nu. Det er Guus’ egne ord fra telefonsvaren. Så Mannys egen paranoia. Guus fortæller Manny at der ikke er nogen efter ham lige nu og finder en gammel romersk mønt frem – det er en gemme-mønt. Esmé betaler hans regning i baren.

Guus fortæller ham at det var de røde der kidnappede Lysskæg og Esmé mærker hans grådighed. Hun prøver at skræmme ham til ikke at fortælle det til nogen, med hjælp fra Katrijns glamour, og giver ham en konsekvens. Han smager bittert.

Guus tager hjem i bad og og sover bagefter.

Katrijn besøger Lysskæg. Han har det noget bedre. Ikke så meget vampyrgift tilbage. Hun har forsyninger med til ham. Lysskæg spår sig selv og finder ud af at det værste der sker er at han får tømmermænd i morgen. Han er meget mindre i farer. Katrijn bliver der natten over og passer på ham.

Esmé og Fleur tager tilbage og kigger på Wall of Crazy sammen med Emma, for at finde ud af hvorfor de tog Lysskæg. Vi vender tilbage igen og igen til at det her er fokuseret på os. Formålet lader til at være at få Guus til at reagere. Vi fandt aldrig ud af hvem der ringede til Guus i første omgang. Nogen har afprøvet os eller teste deres eget sikkerheds system.

Esmé laver et flashback om at hun har plantet beviser for at hendes fætter Genie er involveret.

View
Hvad der skete d. 1. maj 2018
Esmé har problemer. Manny har flere!

Det er tidlig formiddag. Matjes tiltaler Esmé Esmeralda. Han vil gerne tale med hende på hendes kontor og vide hvorfor hun har sprunget pakhuset i luften. Det er fint at forklare Matjes hvorfor så han forklarer det videre ellers er det fint at komme og forklare det direkte for hans chef.

Guus prøver at finde et mønster i de paranetter der har følt sig forfulgt:

  • De bor alle i centrum af Amsterdam.
  • De er singler og fra underklassen.
  • De fleste er ikke med i paranet-agtige organisationer.

Esme forklarer at: De røde var begyndt at blive for overmodige og havde brug for at blive sat på plads og det ville være godt for vores hof at det blev gjort. Det var naturligvis meningen at det skulle have været gjort mere diskret. Desuden hvis de ikke kan finde ud af at passe bedre på deres områder.

Matjes fortæller at den officielle politik ellers er at lade de Røde tro de er større og stærkere end de er. Hoffet kan derfor ikke beskytte Esmé i det her tilfælde, hvis de Røde kommer efter hende. De har ikke haft nogle officielle henvendelser omkring hende.

Fleur spørger Guus om han vil kigge på hendes søsters [[Hvad skete der med Fleurs Søster? | halskæde]] i morgen, når han ikke er frisk.

Telefonen ringer på kontoret. En person ringer, Manny Pisser. Han føler sig forfulgt. Vi skynder os afsted, men Emma bliver tilbage og slapper af.

Resten af detektiv-flokken skynder sig til kaffebaren. Fleur bruger god tid på at studere bygningen ude foran. Resten af os kigger bare hurtigt. Katrijn ser at en mand står holder øje med en tingest hun ikke ved hvad er og det virker sært. Hun vinker til ham drillende. Kaffebaren spiller Screamo. Esmé agerer distraktion, fordi hun i forvejen stikker helt utroligt meget ud og er det mest stylish der er sket for stedet i mange år. Manny stikke også lidt ud fordi han næsten ser voksen ud og i skjorte.

Fleur synes ikke at der virker som at være noget mistænkeligt på gaden. Det mest skræmmende er en fyr der skændes med sin kæreste i telefonen.

Manny er meget skræmt. Manny tændte et ward candle efter han hørte Guus’ besked på hans telefonsvarer og det gav et tegn på at der var nogen virkelig var meget efter ham. Han har set nogen stå og kigge på ham midt om natten, hvilket han ikke har prøvet før. De har været efter ham lige siden.

View
Hvad der skete d. 19. april 2018
Teater, Wall of Crazy, varm chokolade og en uventet gæst

Guus arbejder med Gyllenhaals zenhave. Esmé har nået at foreslå ham at kontakte paranettet inden han tog afsted både for information om hvorfor de mon tog Lysskæg og advare dem. Guus holder sig vågen hele natten og kontakter paranettets miner talents.

Esmé taler med Monolina, efter at have leveret hende et brev. Hun bliver inviteret på varm chokolade. Hun bor i et Adams Family/Villa villakulla bofælleskab med meget Dominerende have. Carport fyldt med alle mulige cykler. De har en udestuen/indehave, som vi sidder i. Ud over Monolina er der en frodig goth i lange gevandter og en ældre, tynd klassisk hippie. Det er en slags ritual at få serveret chokolade og småkager.

Katrijn tager i det overnaturlige teater, for at samle information. Hun kender en kaninpige, der arbejder der, der bliver kaldt Alice.
Baron Monzano var i teateret med sit følge af kumpaner.
En af dem fik lov til at gøre et eller andet – en dame med … noget på øjnene. Kikkert? Briller? Hun er baronens oldedatter. De andre var riddere og damer i hans følge.
Han har ikke så mange tilbage.

Fleur har hjulpet Emma med at lave en Wall of Crazy både med ham med visitkortet og Lysskæg = good quality research library I forbindelse med sagen om Lysskæg.

Da Katrijn kommer tilbage til kontoret står der en pæn fyr, der måske godt kunne være farlig, hvis han ville, der præsentere sig som Matjes. Hun lukker ham ind, hvor Fleur og Emma ikke har hørt ham. Jeg kommer tilbage til dem der sidder og drikker kaffe og spiser Katrijns hjemmebagte honningkager, der er lidt misformede men smager godt. Esmé ved at Matjes er højre hånd for Prins Floris af House Malvora!

View
Hvad der skete d. 5. april 2018
Retur til Amsterdam

Esmé prøver at manøvre “Atlas” og venner til at køre igen. “Atlas” spørger hvor de så skal tage hen, når de nu er kørt så langt og Esmé prøver at sende dem til Hell’s Angels klubhus, som er et sted halvejs mellem Værkstedet og Amsterdam. Kompromis at de giver os et lift et stykke af vejen derhen. “Atlas” hedder Evilenko. The Machine er bøvet amerikansk college studerende, der er endt i det her dårlige selskab og overlever ved at være fuld, ikke sove og ikke panikke.

Esmé regner ud at “Atlas” Evilenko er medlem af Hus Poleschna.

Vi kommer tilbage til Amsterdam!

Lysskægs husbåd. Fleur og Katrijn kommer i tanke om at kontakte Serrina, til at beskytte ham. Hun besætter Makrel i Tomat natten over. Esmé prøver at finde en frivillig til at lægge krop til efter da. Guus booster Lysskægs wards indtil næste morgen og finder ham en kasse øl og ting.

Guus melder kidnapningen til Troldmandsrådet, igennem hans læremester Gyllenhaal. Hun vil gerne have ham til at komme ud og afgive rapport.

Emma mødes med en kontakt og skræmmer ham til at hjælpe sig med at identificere Ricky Martin vampyren er. Han bliver kaldt Guapo og burde være fængslet.

View
Hvad der skete d. 02 november 2017

Esmé har fået en sms om Katrijn har fundet det rigtige pakhus og lige kigger nærmere. Jeg sms’er tilbage efter et par minutter om status.

Katrijn finder en pind og begynder at smadre vinduer. Emma hører det og gør os andre opmærksom på det.

Der kommer en tynd, muskuløs sort mand op som en væske og kigger rundt efter Katrijn, der lige når at veile sig. Der kommer en mere, en mexikansk tatoveret mand, der ligner et bandemedlem. Han har en hjemmelavet machete. Der dukker en mexikansk kvinde op også. To af dem holder hænderne bag begge ører og lytter. En dem kravler hen til kanten og kigger ned. Katrijn kan ikke lade være med at golfkølle ham med pinden. De andre ser hende og den første hopper ud for at tackle hende.

Fleur river hul i hegnet og vi går ind i området.

Esmé trækker min tommygun. Sticky aspect!

Guus råber “hvad foregår der her?” Intimiderende.
Fleur råber “kender I Inez?”

Den sorte fyr svarer med spøjs accent “Vi har ikke set hende i dag.”

Esmé kan mærke at de er grundløst sultne – red court infected.

Fleur spørger hvordan det går med Lysskæg og de siger at der ikke er sket noget siden de kom. Hun spørger hvordan de har fået noget ud af ham og det vidste de ikke at de skulle. De inviterer os ind i pakhuset.

View
Hvad der skete den 19. oktober 2017
En gammel mand i knibe - Lysskægs forsvinden

Vi sidder allesammen i pandekage cafeen – Fleur er ret våd.

Den lille fe tager en klat is og holder mod sit blå øje. Guus præsenterer sig og spørger om han kan lede os til hans mester. Han lover imod at blive slippet løs. Han tegner i pandekagen med chokoladesovs: et snapshot af bilen der tog Lysskæg. Det ligner noget a la en Honda civic, vurderer Emma, der ved noget om biler. Vi kan se en fører af bilen og en der er ved at åbne døren imens. Den er kørt op på fortovet for at ramme Lysskæg på hoften. Han giver ikke kørt rigtigt over, “bare” kørt omkuld. Vi kan se hvor i byen det er.

Feen giver Guus den ene halvdel af skæghåret, så han kan finde den igen og give den pandekager. Guus kalder den Woodstuck (fra Radiserne).

Vi tager hen til gerningsstedet. Det er en beboelsesgade. Fleur går i detektivmode! Hun møder spøgelset Johannes Fischer, der solgte sure sild og tørfisk, da han var levende. Han er meget snaksagelig. Han udpeger den vej Lysskæg blev kørt. Han siger de lugtede dårligt, måske som et slagteri. Spøgelset kan ikke se andre mennesker end Fleur og Lysskæg. Syd-vestlig retning. Måske Blodstrædet.

Emma og Esmé stemmer dørklokker og finder en ældre dame der har set hvad der skete. Vi indtager en store mængder tynd kaffe og billige småkager. Hun hørte bilen og så den køre væk. Hun så ikke en forbrydelse, så derfor ringede hun ikke til politiet. Hun bekræfter den retning bilen kørte.

Fleur opdager at der er overvågningskameraer og Katrijn ser at det er på den slikbutik, hun kender som eges af Rose-Marie. Nummerpladenummeret starter med B, hvilket betyder at det er en erhvervsbil, og nu har vi nummeret. Der er ikke bagsæder. Lysskæg blev smidt bag i bilen. Begge gerningsmænd sidder på forsæderne. Der er en blå parkeringstilladelses-dims i forruden. Guus finder telefonnummerne til der forskellige parkeringsfirmaer og Fleur ringer dem op. De finder ud af at det er en tilladelse til at parkere på Gemeen Haven havnen i Rotterdam. Det er et pakhusområde.

Vi pakker lige inden vi kører mod Rotterdam i Emmas bil. Fleur pakker en mega- og mikrofon. Esmé pakker en overnatningskuffert og våben.

Vi kommer frem! Parkerer lidt væk og Katrijn scouter. Hun finder bilen, der holder foran et pakhus. Vinduerne i pakhuset er smørret til med sæbe på indersiden så man ikke kan kigge ind – også dem helt højt oppe. Katrijn prøver at bryde ind igennem vinduet. Det viser sig at vinduet er rigtig nemt at tage ud – men det er ikke meningen at man skal åbne det og det kan ikke lukkes igen.

Der kommer en klar, smuk lysstribe ned i pakhuset fra det åbne vindue lige på Lysskæg der ligger midt på gulvet i pakhuset. Der høres hvæselyde … !

View
Hvad der skete d. 05 oktober 2017
En gammel mand i knibe - Lysskægs forsvinden

Sidste gang blev Guus ringet op og fik at vide at Lysskæg (Lichtenbaard) blevet kidnappet i en bil.

Lysskæg har et lille magisk talent og det er derfor at Guus er blevet ringet op, fordi han er warden.

Guus telefon holder op med at virke, så han tager sporvognen, som også holder op med at virke så nu køber han sgu en cykel! En fixie.

Katrijn er ekstra investeret.

Lysskæg har en måge der hedder Makrel i Tomat, en familiar. Den sidder ved hans husbåd. Katrijn vurderer at der ikke har været indbrud. Fleur går ind og finder straks hans logbog/dagbog (Emma er sikker på at der er en hemmelig skuffe, grundet for mange netflix serier). Guus kigger med i logbogen, hvor Lysskæg skriver at hans karma er ved at blive dårlig og uheldig.

Esmé kan ikke så godt lide både, så hun hænger glamourøst ud foran husbåden og får talt med to venlige tourister, der nu finder ud af at de er swingers, der ikke har set noget mistænkeligt, selvom de har været der hele morgenen.

Katrijn taler med ejeren af pandekage cafeen, der siger Lysskæg var forbi for at købe en god kop kaffe tidligere.

Fleur hopper i kanalen for at tale med de magiske vandvæsner og fortælle dem om Lysskægs forsvinden. De er meget bekymrede og panikker.

Guus vil tilkalde nogle af skæg-feerne. Der dukker en lille bitte myg-størrelse fe op. Den har et nuttet lillebitte blåt øje og dens mælkebøttehår er lidt knækkede. Den borer sig ned i pandekagen og ud igen og ser lidt bedre ud. Guus tegner en cirkel i siruppen.

View
Et Råb om Hjælp?
En gammel mand i knibe

Med Kyssetavlen reddet og bragt sikkert til sin køber fra ÆQT, har Schoonraad agenterne haft til til at komme sig over de stressende par dage.

Men så får den unge Guus pludselig et bekymrende telefonopkald:

De har taget Lichtenbaard – de kørte ham ned, smed ham ind i bilen og stak af!

Hvad er der dog sket?!

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.