AAOFV

vault-5.jpgAntiguus Arcanus Ordo Faba Veritatis
En loge for troldmænd der ikke helt kvalificerer sig til Hviderådet, der tjener en blanding af formål: dele viden, diskutere teorier, gennemføre fælles ritualer, give adgang til begrænsede men robuste laboratorier, opbevare værdifulde tekster og genstande osv. Engang havde de endda et astronomisk og astrologisk observatorium, men med moderne lysforurening tjener det ikke længere samme formål.

Organiseret med forskellige niveauer af indvielse, der kræver sponsorat fra et højere rangerende medlem at blive avanceret. Hvorvidt man stiger i rang er meritbaseret: for at avancere fra Tredje Cirkel skal man demonstrere viden og forståelse af nogle grundlæggende principper; for at gå fra Anden til Første Cirkel skal man udvide Logens viden eller indsigt på en betydningsfuld måde. De tre (well to) øverste medlemmer er Kammervogteren, den Oplyste Mester og den Øverste Vismand. Kammervogteren (traditionelt en ekspert i Warding magi) bor i loge-bygningens øverste to etager og har ansvaret for dens sikkerhed og vedligeholdelse.

18110420_10155172828706774_1985505627_n.jpg Logebygningen ligger diskret, og velbeskyttet af Kanalerne, i den middelalderlige bymidte, og har flere underjordiske etager oven i de fire øvre. Århundreders lag af beskyttende Wards er, både bogstaveligt og figurativt, mejslet ind i bygningens mure. Den lille prydhave er hjemsted for en stærk Fe-ånd som vogter over bygningens ydre, og er kontraktligt bundet til at gøre det i ihvertfald et kvart århundrede endnu. Logen er også beskyttet mod mere fysiske angreb eller indtrængen, men det begrænser sig mest til egentlige døre og vinduer, da murene er konstrueret af helt normale byggematerialer fra 16-1700-tallet.

Historisk har mange af Logens medlemmer af Første Cirkel opnået medlemskab af Hviderådet, og det har været almindeligt for Oplyste Mestre eller Øverste Vismænd at være Hvideråds-troldmænd. Den forgående Oplyste Mester – Wizard Ulrik de Zaan – blev snigmyrdet for et par år siden, af Det Røde Hof netop fordi han var i Hviderådet. Logen har ikke kunnet interessere nogen af de andre eksisterende Hvideråds-troldmænd i Randstad regionen, enten af politiske eller personlige årsager.

Betydningsfulde medlemmer

Tredje Cirkel
Anden Cirkel
Første Cirkel
Kammervogter

*

Oplyst Mester og Øverste Vismand.

(leder af logen)

AAOFV

Krigen om Kanalerne Onkel_Thorsen