Amsterdam Metro

Amsterdam Metro

metro.gif
Metroen er af relativt ny dato. De første to linjer åbnede i 1977, og den kommende ringlinje arbejdes der stadig på, med forventet åbning i 2018.

I 1986-88 måtte man imidlertid bygge én af linjerne om; linjen fra Westwijk kørte oprindeligt en anden vej. Fra Kronenburg kørtes direkte mod Overamstel, dog med stationerne Amstelpark og Begraafplaats Zorgvlied ind imellem. Desværre var der nogle kalklag på stykket under Amstel, og vand begyndte at trænge ind i tunnelen. Bystyret valgte af ændre metroen til den linjeføring vi har i dag, og tunnelenderne og de to stationer blev blændet af.

closedmetro.jpg
Tunnelen fra Kronenburg mod Amstelpark, November 1988 få dage inden tilmuringen

Skinnerne er der dog endnu, og nogle af de elektriske installationer virker stadig, om end det ikke er helt uden risiko at bruge visse af dem på grund af fugten.

Stykket mellem Kronenburg og Amstelpark er dog relativt tørt, og er blevet hjemsted for en del af de, som ikke er velkomne i bybilledet: hjemløse, visse overnaturlige, eller de, som måtte være begge dele.

Der går en masse spøgelseshistorier og andre rygter om folk der forsvinder i de forladte tunneler, og det er også blevet et sted hvor visse unge mennesker går hen for at vise, at de tør hvad som helst.

Nogle af de hjemløse har sagt, et de har hørt lyde fra tog i tunnelerne. Dette er blevet forklaret ved, at lyden fra de tunneler der er i drift forplanter sig gennem mure og forladte gange. Men hvorfor lyder det så som om det er damp tog?

Faces:

Amsterdam Metro

Krigen om Kanalerne elveejay