Jama'at Sinjil

jamsin.jpg Jama’at Sinjil startede som en Vandrehistorie, faktisk er man ikke helt sikker på hvem der startede på at tale om dem, og hvor man kender deres navn fra. Nogle terror-lignende forbrydelser blev begået, man fandt deres “logo” i nærheden, og før man vidste af det var det almindeligt kendt at denne gruppe var skyldige i hveranden voldelige episode eller ulykke i byen.

Navnet blev første gang brugt officielt i en af de mere højre-orienterede aviser for 6 år siden, men det var i cirkulation blandt borgerne noget tid før da. Brugen af deres logo går faktisk flere årtier tilbage, men det er først efter årtusindeskiftet at de er blevet rigtig aktive. Deres aktiviteter består primært af brandstiftelse mod privat og offentlig ejendom, og 80% af dét er foregået i Rotterdams pakhus distrik; men mordbrand og bombning af privatbiler figurerer også i deres sagsmappe. De har taget/fået skylden for mindst 8 dødsfald og 5 tilfælde af personskade, men de fleste af deres gerninger har ramt bygninger uden mennesker i og har “kun” gjort materiel skade.

Myndighedernes officielle linje er at Jama’at Sinjil eksisterer, men er en kriminel bande og ikke en terror organisation. Desuden antydes det ofte kraftigt at en stor minoritet af deres aktiviteter i virkeligheden har været forsikringssvindel, som man har forsøgt at “tørre af” på denne gruppe (eller at gruppen foretager den slags opgaver). Det er ihvertfald klart at der er stor variation i graden af professionalitet i deres operationer – nogle er klart udført af dygtige og målrettede eksperter, mens andre er begået af relative amatører.

Betydningsfulde Medlemmer:

  • Ingen kendte

Jama'at Sinjil

Krigen om Kanalerne Onkel_Thorsen