Kanalerne

Det ville være super lækkert hvis nogen kunne finde et godt billede til at illustrere kanalernes udformning.
- GMen

amsterdam_canals_original.jpg Amsterdams kanaler tjener flere formål end blot at gøre den gamle by smuk og turist-lokkende. I sin tid tjente de som transportveje såvel som forsvarsværker. Men hvad enten de er designet til det eller ej, så har de en særligt værdifuld ekstra funktion: de er lige nøjagtigt brede og dybe nok, og deres vand er i tilstrækkeligt bevægelse, til at de standser magiske energier fra at krydse dem.

Hvis man opholder sig i den inderste gamle by, bag alle de omsluttende ringe af vand, er det umuligt for magi der afsendes fra udenfor disse at nå dig. Selv en enkelt kanal standser let Evocation magi fra at kunne kastes fra den ene bred til den anden. Følgelig er vandet i kanalerne højspændt af løstflydende magiske energier, og de er hjemsted for et imponerende antal vand-feer og andre ånder. Der er også utallige små og store Vejler, under vandet, til steder under vandet i Faerie.

En yderligere virkning af Kanalernes eksistens er at de har skabt en slags forhindringer i The Nevernever, hvis man vil nå Vejler i det gamle Amsterdam. Det er ikke sådan at der er færre Vejler, faktisk er Amsterdam ret veludrustet med sådan nogle, men det er besværligt at benytte dem – især i store antal. Det er med andre ord upraktisk at, for eksempel, føre store troppestyrker gennem Vejlerne ind bag Kanalerne.

Singel

Singel-canal-Amsterdam.jpg

Herengracht

herengracht-canal-amsterdam.jpg

Keisergracht

emperor-s-canal-keizersgracht.jpg

Prinsengrracht

prinsengracht-canal-and-westerkerk-5627-800x600.jpg

Ansigter

Kanalerne

Krigen om Kanalerne Onkel_Thorsen