Vejler

Vejler er steder hvor sløret, eller membranen, mellem vores verden og Fe-riget (The Nevernever) er særligt tynd og let gennemtrængelig. Vejler fører også generelt til forudsigelige steder i åndeverdenen, med mindre der sker drastiske forandringer på hver side.

Velkendte Vejler

Duivelsbrug

18197675_10155175944756774_17882913_n.jpg Djævlebroen kræver særlige omstændigheder at bruge, men er også klart den største Vejle i Amsterdam – hele skibe kan opsluges af den. Den er normalt en gråsort basalt cykelbro, men når det rigtige Ritual udføres gløder den med lys i besynderlige farver, og tillader et skib at sejle under sig til en lang, snoet flod omgivet af urskov dybt i Feernes rige.

De Treden

old_ruined_wood_door_2_20131002_1160122043.jpg Denne gamle middelalderlige trædør med solide messingnagler er fredet under diverse historiske lovgivninger, men fører normalt ingen steder hen – der er blot et beskyttende lag syre-frit isolationsskum og en murstensvæg bagved. Den har tilsyneladende en tværbjælke på indersiden, og kan normalt ikke svinges åben, men med en tilstrækkelig udøvelse af Vilje, kan enhver åbne den til De Treden.
Igennem et natsort tomrum går en smal sten trappe, uden gelænder ned og ned til en ganske ukendt dybde. Kryptiske kridtmærker på de omhyggeligt murede trin angiver steder hvor nye Vejler kan åbnes med magi, til forskellige steder i Verden og – siger rygtet – selveste Helvede. Ingen har nogensinde påstået at have nået, eller blot skimtet, bunden af trappen.

Spooksteeg

Spooksteeg.jpg En berømt gyde i nærheden af Rødt Lys distriktet, der er særligt kendt for at være hjemsøgt. Den kan primært bruges til at besøge den del af Åndeverdenen hvor spøgelser opholder sig. Den er i vore dage aflåst og munder ud imellem en Café og en beværtning.

Bloedstraat

bllodgade.jpgOpkaldt efter det blodige resultat af henrettelser der skete på Nieuwmarkt, fører Bloedstraat ikke blot til den nærliggende kanal, men også til et meget brutalt og blodigt sted i Åndeverdenen. Det anbefales af Hviderådet at man ikke benytter denne Vejle, og er meget forsigtig omkring folk der bruger den. Gaden er desuden en integreret del af Rødt Lys nabolaget, og kan anses for at være Vampyr-territorie.

Vejler

Krigen om Kanalerne Onkel_Thorsen