Krigen om Kanalerne

Hvad er skete d. 15. nov. 2018
Skeptics in the café

Vi mistænker Den Pixelerede Mand i pakhuset, som Inez talte med, for at stå bag det hele.

Klaas, der sagde nej til at få et ønske opfyldt, prøver vi at finde.
Katrijn kan huske at han skældte Lysskæg ud på et tidspunkt.

Café De Doffer, er dér hvor Klaas afholder Skeptics arrangementer. Vi tager derhen og hører om flatearth teorier.

Nettet gik ned fordi Guus grinede af en gut Emma hønser med så routeren dør i blå røg.

Katrijn eksperimenterer med sin nye fjernbetjening.

Esmé taler med Klaas bagefter – han er lidt vel fuld og råber lidt vel højt og manspainer. Katrijn bliver utålmodig og spørger direkte om hvem det var der tilbød ham at opfylde hans ønske. Klaas reaktion er at blive meget vred. Esmé glatter ud og siger at vi jo ikke siger det videre. Han har kun talt med hans psykiater om det og dem der gjorde det imod ham.

Emma har fået sig en fan girl kontormus, der synes det er fedt at hun siger fra overfor mændene. Emma taler med hende, der hedder Marit. Hun er nu en Contact.

Esmé overbeviser Klaas om at det vil være heltmodigt at betro sig til os. Det gør han. For et års tid siden kom han ud i ballade imens han var på ferie i Myanmar. En misforståelse med et buddistisk tempel. Han blev arresteret af politiet. Det var ret besværligt at komme tilbage til Holland. Det var ikke alvorligt og han kalder dem religiøse fanatikere. Han havde taget stikket ud af den højtaler der pegede ind i hans hotelvindue. Han var kortvarigt i fængsel. Stadig nogle rejsebesværligheder.

Han fik tilbudt i en drøm at hans rejseproblemer vil forsvinde for nogle tjenester. Søvnlammelse agtigt. Han så en skikkelse stå over sig. Klaas ser sin legal issues som en principsag. De havde tre ting: den første var at han skulle lave en elektronisk dims (han er telefontester). Han hørte ikke resten af tingene, fordi han sagde nej til tilbuddet. Katrijn viser hendes fjernbetjening, som han forklarer om. Hans gæt er at det skal bruges som en styre enhed. Den virker unødig kompleks. Det er ikke gjort dygtigt.

Guus kigger på fjernbetjeningen. Det virker som om den der har lavet den havde magiske ting i tankerne.

Klaas gætter på at det var en mand – der var kun et omrids. Klaas vågnede senere efter han sagde sagt nej.

Katrijn laver et ‘nothing to see here’ field om os.

Esmé tager Klaas med ud bagved og ‘lærer ham bedre manere’ og begynder at arbejde med at hjælpe ham af med hans PTDS consequence over tid.

Guus kigger grundigt på fjernbetjeningen under lup derhjemme. Det er et forsøg på at forbinde teknologi og magi. Det ville nok virke, hvis den blev bygget færdigt. Det er lille-skala geomancy. Det er en input enhed der skal sættes på noget større. Hvis der ikke er strøm på den ville det ikke virke. Det er lavet med shitty værktøj men med meget tid.

Tracking spell til hvem der har investeret en masse tid og motivation!

View
Hvad der skete d. 1. nov. 2018
Daisy og dukkemøbler

Vi sidder i en hvid SUV og venter. Guus ser på hipsteren med sit sight. Han er på en måde i negativ – det på ham der burde være mørke er lyse og omvendt. Han går på nogle tegninger/diagrammer der løber i en slags hamsterhjul – måske driver han hjulet – eller omvendt. Der er vist fodspor i tegningen. Guus laver en cirkel om hipster-fyren og spøgelset går ud af ham.

Emma prøver at gennemskue hvor nogen ville holde med broen, men der er for mange gode gemmesteder.

Katrijn går hen til den gamle dame og prøver at komme i kontakt med hende, ved at lave en imaginær lugte-ost. Den gamle dame stopper op fordi Katrijn står foran hende. Katrijn prøver at tage fat i hendes hånd og prøver at overtale hende til at komme med. Hun vågner da Guus laver cirklen. Den gamle dame forærer Katrijn i fjernbetjening til et fjernsyn. Hun bliver kaldt Daisy. De taler rigtig godt sammen fordi hun er dement. Katrijn dirker døren op for at få hende ind tilbage på hjemmet.

Esmé mærker klart at de to mennesker sov.

Spøgelserne går igennem hinanden igen, da Guus åbner cirklen.

Esmé tilbyder søvngængerne et lift hjem i vores SUV.

Hipster-fyren fortæller at han har gået i søvne før.

Guus konkluderer at det er noget magtfuldt der er kommet igennem et treshold for at påvirke søvngængerne. Men kommer i tanke om at man kan kontakte folk igennem drømme, ligesom nevernever.

RETTELSE til Frøken Månedug:
hun fortæller at folk af alle slags er blevet tilbudt ting af ukendte grupperier. Ting de har ønsket sig meget. Værdigfulde ting, informationer, gode råd, løsningen af et problem. Både store og små ting. Hun kender til tre handler forsøgt lavet. En blev afslået, en taget imod og en taget imod men var ikke i stand til at udføre deres side af handlen.
Ham der har sagt nej tak er Klaas Haijtema
Den der sagde ja tak og fik sit ønske opfyldt: Levi Verzeker
Den sidste er Inez!
Det er andre, men dem har hun ikke detaljer på pt.

Det koster ekstra at få disse detaljer, så Esmé ringer til antikvaren med kyssetavlen og køber møbler til et antik dukkehus.

Guus tilbyder figur-møbler han selv laver.

Den fjernbetjening Katrijn har fået er modificeret så en syret måde. Ekstra ting på som der kan sluttes flere til.

View
Hvad der skete d. 18. oktober 2018
Rockerindbrud og fe-samtaler

Indbrud i rockerskuret for at få distributionspapirer til Wall of Crazy. Ikke helt mørkt i forstadshuset. De skal ind i skuret, der er tidligere garage. Emma prøver at klippe hængelåsen over og undgå kontaktlåsen. De kommer ind og prøver at finde ud af hvordan de skal komme ind i pengeskabet. Emma giver Katrijn et stetoskop (af jern) til at prøve bryde ind med og det lykkedes – selvom Katrijn har hævede ører imens, så hun kun kan hører klik-lydene.

I det samme! Bliver de råbt an! Emma råber “Stop! Det er politiet!” Og lyser på ham med lommelygten. Katrijn kommer ud og siger at de har hans papirer og honning og stikker af. Han dukker ind i huset. Der skydes – det viser sig at være Katrijn der glamourede. De kommer ind i bilen og Emma kører pænt væk, da politiet kører hurtigt forbi.

Katrijn kan mærke at en forbandelse letter fra hende, da de kommer tilbage.

Emma prøver diskret at hænge papirerne op på Wall of Crazy og det lykkedes ikke, så Esmé opdager det.

Esmé ringer til Manny Pisser, for at få juicy information til Frøken Månedug. Han siger at mange køber og efterspørger amuletter til at beskytte imod søvngængeri. Vi hjalp ham jo så jeg får den gratis.

Spøgelsesopsamling:
- nogen prøvede at pumpe mere energi i dem
- Energien ignorerede Guus cirkel
- Vi har deres navne
- Vi ved at de skal opfylde Lausts løfte om at give sit hjerte til Marie Hanna
- Den mørke magi skete ikke kun på broen den nat. En del dugdråbefeer og lygtemænd. Ingen ved præcis hvad der foregår – hvilket er meget sært, fordi dugdråbefeer normalt ser alt. Ingen feer er i hvert fald vendt tilbage. Det kommer fra et menneske. Visse slags magi kan kun dødelige praktiserer. Kun mennesker kan fx kontakte outsiders.
- Det med søvngængeri amuletter er sikkert forbundet. Dugdråbefeerne har også observeret flere søvngængere end normalt

Vi holder øje med broen næste nat for at se spørgelserne. De er mere virkelige end sidste nat. Der dukker to rigtige mennesker op fra hver ende af broen! Den ene er en ældre dame fra et plejehjem i natkjole og badekåbe, slæbende med fødderne. Den anden er en by-hipster far med fuldskæg og sovehår i joggingbukser og barfoddet. De træder ind der hvor spøgelserne står!

View
Hvad der skete d. 22. august 2018
Der hænges ud på uni og generisk café

Guus far er kommet tilbage fra konferencen. VU Amsterdam er der hvor han arbejder.

Vi tager allesammen ud for at besøge ham. Fleur og Guus spørger ind til Fleurs søster, Lucinda. Han husker at de mødtes på cafeen, hvor at han fik halskæden som hun mente at man kunne bruge til at finde hende med. Hun ville skrive et projekt om en gruppe neo pagans – ny-hedninge. Hun ville blive en del af dem, for at studere dem – de havde autentiske praksiser.
Han var hendes vejleder.

Guus’ far gav halskæden til politiet i forbindelse med efterforskningen. Han ved ikke hvordan den endte om halsen på en vampyr.

Fleur investigerer halskæden grundigt. Det viser sig at den kan åbnes! Der er en seddel med navnet på ny-hedningernes organisation: Chaluchasu – det betyder Helstøbt af Bronze på etruskisk. Guus’ far har ikke så mange informationer om dem. De er historisk korrekte. Talos, skulle være en “robot” på Kreta og bevogte øen, bevinget.

Fleur googler Chaluchasu og finder en privat facebookgruppe og prøver at anmode om at blive medlem. Der er en fysisk adresse i “About”, der er en generisk café.

Esmé pumper Guus’ far for informationer. Han fik indtryk af at søsteren var bange for kulten, men han forstod ikke hvorfor hun så ikke bare ændrede speciale. Han skammer sig.

Vi tager til cafeen! Der er et halv-seperat lokale, event space. Der hænger notitser om hvilke arrangementer der er og Fleur spotter Chaluchasu, der har en arrangement i aften kl. 22. Esmé taler med bartenderen om kulten. Han keder sig og gerne vil snakke. Den består af unge mænd i starten af 20erne, der er finanstyper. De er dejligt fredelige og der er næsten kun dem i cafeen på deres foredragsaftner. Deres arrangementer virker pyramidespils-agtigt og de taler indimellem et andet sprog. De taler ofte om penge. Esmé har indtryk af at der foregår noget overnaturligt ved bartenderen, at han taber tråden da Esmé spørger om en kontaktperson til kulten.
Esmé spørger Guus om han vil se om der er nogen der har pillet ved bartenderens hoved, magisk. Det er der! Der er nogen der har gjort noget ved ham så han ikke kan huske kulten.
Esmé synes det lugter af white court business.

Kulten ankommer! Helt klart whitecourts! Omkring 20 stykker. Esmé genkender et par af dem. De er ikke så stærke, men til gengæld er det mange. Nogle af dem er virgins. De kan helt klart godt lide greed.

Katrijn får sneget sig usynligt ind til kultens møde. Fleur distraherer ham der holder vagt og som prøver at afskrække folk fra kommer ind til mødet. Hun vandrer forbi ham og taler over sig “Jeg vil vide hvad I har gjort ved min søster!” plus at hun bøjer hans stol sammen.

White court vampyrerne har spist af søsteren, fordi hun smagte ekstra spændende, fordi hun har sirene blod. Det tyder dog på at hun stadig er i live, nu skal hun bare findes!

View
Hvad der skete d. 26. juli 2018
Varevogns drama

Katrijn handler fortsat med den hætteklædte type. Hun spørger hvad han gerne vil have, måske fra menneskenes verden. Han siger at han gerne vil have Domini Slets gamle bog, der ligger i et cartol på Doolbergen, på indviet jord. Bring den inden næste fuldmåne (cirka en halv måneds tid). Katrijn lover at hente den til ham.
Han spørger Katrijn hvad det er hendes spørgsmål er. Hun spørger hvordan vi kan hjælpe dem? Han siger at de har forsøgt at mødes og har ventet i 453 år. At de mødes er ingen garanti. De har givet et løfte til hinanden. Hvis Laust Garver holder sit løfte til Marie Hanna Davidsdatter vil de få fred. Han lovede hende sit hjerte.

Esmé og Emma sidder en varevogn fyldt med honning og stoffer. Emma er sindsygt forberedt og har et self storage, hvilket er heldigt for lige i det vi kommer frem knækker bremsekablet! Vi får gemt bilen og honningen.

Emmas planer
reparere varevogn
Bryd ind hos HA’er Broos
Kom af med honningen

Vi mødes alle om morgenen til Fleurs hjemmebagte brød og honning og lægger planer.

Katrijn nævner Domini Slets bog. Og Guus vil gerne undersøge den på biblioteket på et tidspunkt.

Emma og Katrijn tager ud for at lave varebilens bremser og senere tage ud til Broos for at kigge på papirer. Bilen er efter reparationen fyldt med spor efter både Katrijns fingeraftryk og sporbare ting efter Emma. Bremserne virker.

Fleur og Guus tager til Gyllenhaal for at tale om den mørke magi. Gyllenhaal sætter pris på at Fleur ved hvad hun taler om. Guus fortæller hvorfor de går to og to. Gyllenhaal kigger på Guus’ agat og kan se at der er Noget.

Esmé ringer til Asta og spørger om hun vil købe Honning. Til gengæld vil Esmé gerne have dem til at genere de røde vampyrer.

View
Hvad der skete d. 12. juli 2018
Spøgelser, frugtkurve og honning

Guus kan mærke at det er sort magi! Han laver et hurtigt ritual for at finde ud af hvor Lyset kommer fra, der poppede cirklen. Han læser i brostenene, bladene og slikpapiret der blæser forbi og græsset der vokser op imellem stenene. Han ser at spøgelserne blev så overraskede som muligt. De var målet for Lyset og de virkede mere rigtige et kort øjeblik. Lyset kom lige her fra stedet. Måske en parallel-bro i nevernever?

Fleur observerede at spøgelser blev næsten rigtige som hun drager konklusioner fra i forhold til motivet. Det virkede som en prøveballon, der blev pustet op for hurtigt – et forsøg.

Guus kigger nervøst rundt. Han bruger sin agat, magisk teleskop.

Da Katrijn kommer ud fra nevernever er det næsten samme tidspunkt som da hun kom ind – hvilket betyder at vampyrerne enten har ventet på hende eller på noget andet. Hun ringer hjem.

Emma ringer og aftaler tid og sted for aflevering af “resten af frugtkurven”. Hun inviterer Esmé med til at hente den. Aftalen er i forstaderne i en privatbolig, hvor de sælger “honning”. Emma har ‘lånt’. Der står en beefy, tatoveret type i hoveddøren. Esmé distraherer ham imens Emma undersøger stedet. Han fører hans forretning ud fra skuret i baghaven, med elektronisk alarm, der sendes ind i huset. Han er meget stolt af hans blomsterhave, hvor der rent faktisk er bistader og honning. Han er helt klart HA’er. Han kender ikke til det overnaturlige. Han har thailands kone nu. Han hedder Broos.

Imens alle Esmé ansatte føjter rundt, ringer hun til Simon Janssen, hendes meget taknemmelige kontakt i kommunen og beder ham om at undersøge det. Nyt Asset.

Katrijn ringer og afgiver rapport. Esmé ringer til biblioteket og spørger Guus om råd om Katrijns stjålne jakke. Hun bliver sendt i bad og givet besked om at blive rigtig glad for en anden jakke. Gerne også besøge Lysskæg eller bare sidde stille i en cirkel.

Esmé beder hende tage hen til kroen ved døren og spørge om spøgelser. Den hætteklædte type med de spidse tænder er der igen og virker som om han sidder og venter på hende. Han ved hvad hun vil spørge om, men derfor skal hun stadig stille spørgsmålet. Han vil have noget fra Hende, ikke chokoladefrøer.

View
Hvad der skete d. 28. juni 2018
Tentakler og jordbær

Guus vil gerne lave et ritual for at få kontakt med spøgelserne. Han ved at spøgelser godt kan lide forglemmigej-blomster. Midt om natten, midt på broen. Ikke så meget trafik heldigvis. Spøgelserne bliver tydeligere. To almindeligt udseende personer. Arbejdertøj fra 1700-1800-hundredetallet. De krydser hinanden, måske går de direkte igennem hinanden. Syret perspektiv. Fleur kan tydeligt mærke at de har Brug for at være sammen. Følelse af sorg. Fleur laver en cirkel om begge spøgelserne, imens de står og ser længselsfuldt efter hinanden. Klokken slår 2 og spøgelserne begynder at ryste og lyse. Guus er inde i cirklen og fornemmer noget er Helt galt. Perspektiverne er forkerte og Guus har søsyge. Noget er galt. Cirklen popper og spøgelserne er væk. Lyset var der ikke igår. Det gav dem ikke pletter for øjnene, selvom det var super skarpt. Guus synes det smager af sort magi og farven af de gamle tuborgflasker.

Katrijns to forfølgere er i hættetrøjer og ligner lidt skurke fra en spansk sæbeopera. Katrijn prøver at tale til dem og spørge hvad de vil. De taler vist spansk til hinanden. De lyder luskede og skumle. De forstår vist ikke hollandsk – de reagerer i hvert fald ikke. Det bliver koldere. Den mest voldsomst udseende af dem peger på Katrijns knojern, efter at hun har prøvet at virke truende med dem, og vil have hende til at give ham dem. Katrijn slår ham på næsen, med alt hvad hun har. Han hvæser af hende med helt sorte øjne og hugtænder. Hans ven prøver at lægge Katrijn i en lås. Han connecter og får fat i Katrijns jakke! Hun prøver at gøre sig usynlig og hurtigt væk. Skyerne åbner sig og en grå-grøn tentakel kommer langsomt rullende ud og ned mod broen. Tentaklen prøver at få fat i Katrijn men hun undgår den lige med nød og næppe. Katrijn når tilbage til teleportstenen! Og når i skjul i vores univers.

Emma går hen og taler med Melonen og overbeviser ham om at hun kan de rigtige udtryk og at han kender hende. Dernæst får hun et telefonnummer og hun rækker af en eller anden uforståelig grund Matjes visitkort som han ser på og rækker tilbage. Hun fortæller om de to der holder øje med hans bod.

View
Hvad der skete d. 14. juni 2018
Spøgelsesbroen og Trærystning

Genie ringer! Han kalder Esmé “koeksister” – sweet but twisted – selvom hun brokker sig. Han ville gerne vide hvorfor at han havde jokket på den røde brigades blodpølse.

Fleur er ude og svømme om natten med Serena i stjernelys. Hun viser hende en bro, der ikke ser specielt interessant ud. Der er to utydelige, flakkende skygger – ikke manifisterede ånder. Som om lyset falder forkert på dem. De kommer fra hver side af broen, men kan ikke se hinanden. Det virker som om de begge venter på nogen. De står lidt og forsvinder så. Serena fortæller at de to ånder har været sådan længe. På bestemte dage af året er de mere synlige end andre. Hun ved det er en mand og en kvinde. Hun synes det er sørgeligt.

Serena vil gerne give en lille tjeneste for Fleurs hjælp.

Fleur kan ikke lade være med at nævne sagen for os andre.

Guus’ far er til konference ude af byen.

Fleur googler broen, men kan konstatere at der ikke er nogen officielle spøgelseshistorier om broen. Hun beder Guus om at komme med og se på broen med hans Sight – det vil han gerne, men skal bare lige have nogle fuglefri med til duerne.

Emma vil gerne arbejde videre med Wall of Crazy. Hun “ryster træet” for oplysninger. Hun indløser en tjeneste i de kriminelle miljøer, en gammel, lidt pensioneret rocker, der nu sælger copy DVD’er på markedspladsen. Han bliver kaldt Cupcake. Han siger hun skal tale med Melonen, der lever af at sælge narko. Emma holder øje med Melons frugtbod. Der er to folk der holder øje med frugtboden. Melonen er døv på det ene øre.
Hun har bestikkelsespenge med fra Esmé.

Esmé prøver at lokalisere et godt bibliotek vi kan få adgang til til at researche broen. Hviderådet har et hemmeligt bibliotek under jorden! Guus kan selvfølgelig godt få adgang. Wizard Fabian er bibliotekaren og er blevet introduceret for Guus. Guus tager derhen, igennem nogle kældre, baggårde og vægge. Han har en fransk vaffel med til bibliotekaren.
Det er kun et great bibliotek, i forhold til spøgelser. Folk opdager ikke spøgelser især hvis de er periodiske eller kun optræder under bestemte forhold. Der er ikke rigtig noget om lokalhistorien.

Katrijn tager til Fairy for at spørge sig for, igennem Døren. Hun kommer ud et koldt og fugtigt sted. Lave tunget skyer. Der er en kanal lige foran hende med meget stærk strøm i. Der er en bro lige i nærheden lavet af sten (broen skal ikke høre om fysikkens love). Der er folk der går rundt på broen – de går som om de er i modvind. Katrijn prøver at gå hen og tale med dem, spørger om vej mod spøgelserne. De er klædt på som fra 50erne og har øjne på højkant og en meget bred mund med hajtænder. De er høflige og prøver at vise vej. Det er svært at kende forskel på broerne. Hun finder den, men får at vide at de to spøgelser kommer kun på bestemte tidspunkter.
Katrijn opdager at der er to der følger efter hende der har farvet tøj på, ligesom hende. Alt andet er sort-hvid.

Schoonraad håndterer mest følgende slags sager:
- Finde forsvunde personer
- Sandsynliggøre et menneskes uskyld i straffesager
- Efterforskningsopgaver i sager som politiet har henlagt

View
Hvad der skete d. 31. maj 2018
"Godmorgen Guus."

Katrijn er mørbanket morgenen (tømmermænd) efter at have været på værtshus med Lysskæg. Hun lander på Guus – hjemme hos ham, efter at være fløjet ind ad vinduet. I det samme kommer Guus’ kæreste ud fra toilettet og undres. Fleur ringer på et par timer inde i Guus’ forklaring af situationen til kæresten og spørger om han kan spore hvor hendes søster sidst var i kontakt med halskæden.

Imens sukker Esmé på kontoret og går på sit andet arbejde.

Guus går igang med ritualet, forklarer for Maria imens. Ritualet lykkedes med stor panache. Der dukker et billede op som reflektion i overfladen i halskæden hvor man kan se at søsteren sidder på en café i Amsterdam og taler med Guus’ far (historiker), der gestikulerer meget imens han prøver at overtale hende til noget. Det er vist omkring 5 år siden, da Guus var 16 år. “Filmen” ender med at søsteren tager halskæden af i forventning om at han kan bruge den til at finde hende med, men han ved ikke hvad hun taler om. Hun hedder Lucindia.

View
Hvad der skete d. 17. maj 2018
Røg, vildledning og paranoia

Der står én samme sted som Katrijn så sidst og gør noget lignende. Esmé kigger der hvor Katrijn vinker og ser en der vist står med en tablet. Esmé spørger en i lokalet der peger på et akvarel maleri der hænger bag baren af en bygning med et tårn. Det er vist denne her bygning som de tager billede af. Fleur går over på den anden side ad gaden og ser tårnet.

Guus kigger på Manny med sit sight for at finde ud af om han er magisk “bugged”. Han har været bugged af flere omgangen, men ikke fornyeligt. Der hænger trevler og spor af grå magi. Han er ikke aktivt under en tracking spell. Guds kigger på den skygger der hænger over Manny lige nu. Det er Guus’ egne ord fra telefonsvaren. Så Mannys egen paranoia. Guus fortæller Manny at der ikke er nogen efter ham lige nu og finder en gammel romersk mønt frem – det er en gemme-mønt. Esmé betaler hans regning i baren.

Guus fortæller ham at det var de røde der kidnappede Lysskæg og Esmé mærker hans grådighed. Hun prøver at skræmme ham til ikke at fortælle det til nogen, med hjælp fra Katrijns glamour, og giver ham en konsekvens. Han smager bittert.

Guus tager hjem i bad og og sover bagefter.

Katrijn besøger Lysskæg. Han har det noget bedre. Ikke så meget vampyrgift tilbage. Hun har forsyninger med til ham. Lysskæg spår sig selv og finder ud af at det værste der sker er at han får tømmermænd i morgen. Han er meget mindre i farer. Katrijn bliver der natten over og passer på ham.

Esmé og Fleur tager tilbage og kigger på Wall of Crazy sammen med Emma, for at finde ud af hvorfor de tog Lysskæg. Vi vender tilbage igen og igen til at det her er fokuseret på os. Formålet lader til at være at få Guus til at reagere. Vi fandt aldrig ud af hvem der ringede til Guus i første omgang. Nogen har afprøvet os eller teste deres eget sikkerheds system.

Esmé laver et flashback om at hun har plantet beviser for at hendes fætter Genie er involveret.

View

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.