Hollywood Banderne

hb9.jpg Hollywood Bende er et lokalt Amsterdammer slang udtryk for et sært fænomen – byen har, ihvertfald siden Anden Verdenskrig, været hjemsted for forskellige ungdomsbander bestående af ofte usædvanligt smukke og/eller fashionable medlemmer. De enkelte bander er næsten altid midlertidige og holder sjældent mere end halvt årti, hvorefter deres unge medlemmer forsvinder ind i voksenlivet eller ligefrem sporløst.

Den sære tradition afføder naturligvis copy-cat opførsel, for eksempel blandt yngre letpåvirkelige medlemmer af den Tyrkiske Mafia, men det er altid let at kende forskel på en “ægte” Hollywood Bende og nogen som bare efteraber dem. Der er nemlig noget usædvanlig glamourøst og forlokkende ved den ægte vare, som almindelige dødelige ikke kan eftergøre.

At være medlem af en Hollywood Bende ses nogen gange som et rite-of-passage for unge Skiftinger af begge køn. Deres aktiviteter handler mest om at hænge ud og se smarte ud, danne sammenhold, beskytte sine medlemmer mod aggression fra andre bander, og lidt småkriminalitet som let narkohandel og butikstyveri.

Nuværende Hollywood Bander:

Hollywood Banderne

Krigen om Kanalerne Onkel_Thorsen